Demerstrand | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Beleven & ontdekken

Toegangspoorten

Demerstrand

 

 

Horeca Parking Picknicken kindvriendelijk Hondenzone

 

Stationsstraat 27
    3590 Diepenbeek

    +32 11 491 920
www.diepenbeek.be
info@diepenbeek.be

Knooppunt tussen sport en natuur

 

Binnen of buiten: aan het Demerstrand staat sport centraal. Letterlijk, want Knooppunt 100 ligt in het hart van Limburg, met heel wat sportieve activiteiten binnen fietsbereik. Je kan er wandelen in de idyllische Dauteweyers en Dopsbemden, fietsen tussen de vijvers of joggen in ’t groen. Ook actievere sporters komen aan hun trekken. Kinderen kunnen lekker ravotten in het speelbos of de prachtige speeltuin. Moe? Geniet van een lokaal biertje op het gezellige terras.

Wat kan je er doen?

 

Sport à volonté

Talrijke sporten komen hier aan bod: tennis, voetbal, petanque en zaalsporten. Je kan komen lopen op de Finse piste of je skate-kunstjes uitproberen in het skatepark. Wandel gerust eens tot aan de prachtige speeltuin, waar je ook gezellige picknicktafeltjes vindt.

 

Boomkikkersafari

De paarse route neemt de allerkleinsten mee op een speelse boomkikkersafari. Dit kleine kikkertje woont immers in de Dauteweyers, vlakbij het Demerstrand. Onderweg kom je langs tal van leuke speelplekjes!

 

Speelbos

Aan de overzijde van de Demer ligt het speelbos, waar jong en oud zich spelenderwijs kunnen vermaken in en met de natuur. 

 

Mobilhomeparking

Er is een mobilhomeparking met 10 plaatsen. Je betaalt € 8 voor 24 uur parkeren inclusief water, elektriciteit en lozing.

 

Wandelen

 

Wandelgebied Dauteweyers - Dorpsbemden
Vanuit toegangspoort Demerstrand kan je de mooie natuurgebieden zoals Dautewijers, Dorpsbemden en De Dyken ontdekken. Het wandelgebied is in het voorjaar van 2020 ontwikkeld en bevat 7 routes.

Natuurverenigingen Limburgs Landschap en Natuurpunt   beheren deze gebieden.

www.wandeleninlimburg.be

 

KOOP DE WANDELKAART

Fietsen

Diepenbeek is een waar fietsparadijs met zijn kronkelende fietsweggetjes door een prachtig landschap in het Limburgse fietsroutenetwerk. Ze brengen je ook naar de mooiste plekjes in de Wijers maar ook in de Kempen en Haspengouw. Fietsknooppunt 100 aan het sportcomplex Demerstrand is de uitgelezen startplaats voor je fietstochten naar alle windstreken. Je kan er bovendien gratis langparkeren.

Vanaf Knooppunt 100 kies je voor één van de thematische fietslussen door De Wijers met de themafietskaart De Wijers en daarnaast zijn nog heel wat themalussen uitgewerkt om je te laten genieten van al het moois van Limburg. De afstanden variëren maar worden steeds vermeld en kunnen vaak ingekort worden, ontdek deze via de website of bij de dienst toerisme.

Aan de fietsenstalling van het Demerstrand vinden we nu ook een fietsservicepunt. Heeft je fiets een kleine herstelling nodig wanneer je onderweg bent of je wil aan knooppunt 100 vertrekken, dan kan je hier materiaal (en een pomp) vinden om je fiets te repareren. Uiteraard kan je ook je elektrische fiets opladen aan de vernieuwde fietsenstalling.

 

Een fiets huren kan via www.toerismelimburg.be/nl/fietsservice  

KOOP DE FIETSKAART

 

Eten&drinken

 

 

In de buurt

 

Park Rooierheide

Bij het klooster van Royerheide hoorde een park dat de paters Passionisten ontwikkelden en gebruikten als hun
kloostertuin. In 1999 verlieten de paters hun klooster en werd het park gemeentelijke eigendom. Op een kleine
oppervlakte van 12 ha vind je glanshaverhooiland, vijvers, bos en oude dreven.

Patersplein, Diepenbeek

www.diepenbeek.be