Wijersfonds | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Ontdek de streek

Wijersfonds

 

 

In De Wijers is de natuur sterk verbonden is met de mens. Het landschap van De Wijers, gesitueerd in het dichtbevolkte midden-Limburg, ligt vaak letterlijk verscholen in de achtertuinen van de inwoners. Met het Wijersfonds willen we de inwoners in verbinding brengen met die natuur.

 

Ook jij kan De Wijers nog aantrekkelijker maken. Een waterspeelparadijs in het parkje bij jou in de buurt? Een natuurlijk ingerichte vijver met bezinningsplek aan aan rusthuis? Of een ander origineel idee?

Het Wijersfonds ondersteunt creatieve, lokale projecten van inwoners, verenigingen of ondernemers in De Wijers. Projecten rond water, natuur of erfgoed die de streek nog aantrekkelijker, meer beleefbaar en natuur-rijker maken. Regelmatig vind je HIER de projectoproep.

 

Steun De Wijers met jouw gift

Genoten van je bezoek aan De Wijers? Wil je de streek beschermen en versterken voor de toekomst. Doe dan nu een gift in het Wijersfonds en laat De Wijers groeien.

 

Wil je als ondernemer De Wijers steunen? Dat kan! Download hier de verschillende mogelijkheden of contacteer ons op info@dewijers.be. We komen graag even langs.

 

Deze projecten konden we al realiseren dankzij jouw hulp:

  

 

Meer natuurbeleving voor de bewoners van Dienstencentrum 't Weyerke

De bewoners van Dienstencentrum 't Weyerke gingen zelf aan de slag om hun domein om te toveren tot een waar bijen-, vlinder- en vogelparadijs. Met de juiste struiken, bloemenweides en tal van dierenhuisjes kunnen deze mensen met een beperking eindelijk in contact komen met de natuur, op een veilige manier. Tegelijk zorgen ze zo voor meer biodiversiteit in De Wijers. Win-win voor mens en dier!

 

 

 

 

Insectenweide en buitenklas voor de lagere school

Het Zoete Magazijntje en Basisschool De Horizon uit Zonhoven sloegen de handen in elkaar voor het maken van een buitenklas en zoete insectenweide. Win-win: meer natuur in de buurt van het ijssalon en de ideale manier om leerlingen van de lagere school in contact te brengen met natuur en De Wijers.

 

 

 

 

Een Vredesbos voor de buurt
Een plek waar jong en oud kunnen ontspannen, spelen en leren in de natuur. En dat in de eigen buurt. Dat is het Vredesbos in Houthalen-Oost. Waar ooit een ontoegankelijke weide tussen de huizen lag, komt nu een park voor de hele buurt, met een Tiny Forest en speelelementen. Zodat kinderen terug kunnen ravotten in 't groen.

 

 

 

 

Nestcamera's om vogels live te volgen
Dankzij het Wijersfonds kon de vogelringgroep nestkastcamera's plaatsen op Domein Bovy. Zo kunnen de ringgroep én de bezoekers live het broedproces volgen van ijsvogels, kerkuilen en mezen.

Volg ze hier live!

 

 

Al deze mooie projecten kunnen we enkele realiseren met jouw hulp. Bescherm De Wijers. Voor iedereen. Voor altijd. 

 

DOE HIER EEN GIFT