Vandaag14°C

Beleven & ontdekken

Onthaalpunten

Kelchterhoef

Avontuur op het water

 

Horeca Hondenzone Parking Picknicken kindvriendelijk

 

Kelchterhoefstraat z/n

    3530 Houthalen-Helchteren

    +32 11 49 21 40
www.toerismehouthalen-helchteren.be
toerisme@houthalen-helchteren.be

Wandel rond de vijvers en ontdek de prachtige natuur, zoek de specht in de historische kastanjedreef of stap dwars over de vijver op het houten vlonderpad. Laat je kinderen voluit ravotten in het speelbos aan De Bosberg of zich uitleven in de ecologische natuurspeeltuin aan Hoeve Jan. Nestel je op de romantisch boombank, wandel over het water of geniet van een gezellige picknick op het picknickeiland. Misschien wil je wel surfen of zeilen? Hier kan het allemaal!

 

Wat kan je er doen?

 

Watersport

In Recreatiepark De Plas beleef je plezier op, in en onder water! Suppen, kajakken, zeilen of roeien: dat hier allemaal. In juli en augustus wordt een deel van de plas afgebakend als zwemvijver met gezellig zandstrand. Liever binnen zwemmen? Dat kan in vakantiecentrum De Bosberg (enkel voor groepen na reservatie).
www.waclimburg.be
www.vvwkelchteren.be
www.gezinsvakantie.be

Adventure en klimmen

De echte avonturiers kunnen kiezen uit een uitdagend touwenparcours, klimbomen, pamperpaal of ziplines. Of kies voor een stevige mountainbiketocht in de omgeving van Kelchterhoef. Nog meer actie? Ook paintball behoort tot de mogelijkheden.
www.waclimburg.be
www.paintballarena.be

Picknicken

Een gezellige of romantische picknick op het water? Dat kan op de abdijvijver in Kelchterhoef. Trek je schoenen uit en stap met je blote voeten over het brugje tot aan het picknickeiland. Liever geen natte voeten? Vlei je dan met je picknickdekentje neer aan één van de oevers. En om het helemaal gemakkelijk te maken, kan je je gevulde picknickmand bestellen bij Toerisme Houthalen-Helchteren.
www.toerismehouthalen-helchteren.be/picknicken

Wandelen

 

Aan de abdijhoeve vertrekken verschillende routes die je langs de mooiste plekjes van Kelchterhoef en Ten Haagdoorn voeren. Je wandelt er over het water en zelfs met de voetjes ín het water. Ook je trouwe viervoeter kan mee, voor hem is er een afgebakende hondenspeelzone van 1 ha. De allerkleinsten worden op sleeptouw genomen door Norbert De Eik op zijn Beestige Bomenpad, vol spelletjes en opdrachten.

Zoek jouw ideale route op www.wandeleninlimburg.be

www.toerismehouthalen-helchteren.be

www.natuurenbos.be/teut-tenhaagdoorn

 

KOoP DE WANDELKAART

Fietsen

 

Kelchterhoef ligt ophet Limburgse fietsroutenetwerk, dat de hele regio verbindt. De fietskaart is te koop bij Toerisme Houthalen-Helchteren. Liever een uitgestippelde fietslus? Kies voor één van de thematische fietslussen door De Wijers met de  of vraag aan de dienst toerisme een van de andere fietsroutes. Een fiets huren kan via www.toerismelimburg.be/nl/fietsservice

 

KOOP DE FIETSKAART

Eten&Drinken

Kelchterhoef

 

In de buurt

 

Domein Hengelhoef
Domein Hengelhoef huisvest het gezellige bezoekerscentrum van natuurvereniging Limburgs Landschap. In en rond dit typisch Kempische vakwerkhuisje beleef je het vroegere leven op de heide. Je kan er in alle rust iets drinken of meedoen met één van de leuke activiteiten. Het is de ideale uitvalsbasis om natuurgebied Hengelhoef en heidegebieden Teut en Ten Haagdoorn te verkennen.
www.limburgs-landschap.be

 

Vakantiepark Hengelhoef
Een subtropisch zwembad, een uitgestrekt zandstrand bij een grote waterplas, een indoor speelpaleis, waterfietsen en nog veel meer: dat kan in Hengelhoef. Kinderen zullen zich hier geen minuut vervelen.
www.oostappenvakantieparken.nl/vakantiepark/hengelhoef

Vakantiepark Molenheide

Vakantiepark Molenheide staat garant voor een rustgevende vakantie of een gezellige familie uitstap. Maak plezier in de reusachtige binnenspeeltuin Kids Valley of ga plonzen in het zwembad. De indoor minigolfbaan De Mijn is een spannende reis door het mijnverleden.
www.molenheide.be

 

Holiday Suites

Een dag op dit vakantiedomein? Dat betekent wandelen, zwemmen, fietsen en vooral heel veel plezier beleven! Kinderen kunnen zich uitleven op het speelplein, spelen in het bos of plonzen in het openluchtzwembad.

www.holidaysuites.be/vakantieverblijven/vakantiedomein-houthalen-helchteren-limburg

 

Wild- en wandelpark Molenheide

In het dit park van 100 ha maak je kennis met de typische fauna en flora van de Kempen. Sta oog in oog met herten en reeën of maak kennis met rondscharrelende neerhofdieren. Bestudeer de everzwijnen of spot acrobatische eekhoorns. Verschillende wandelpaden gidsen je door de bossen, landduinen en heidevlaktes. Even verpozen kan in de boskantine, terwijl de kinderen ravotten in de speelzone.

http://toerisme.houthalen-helchteren.be

Greenville

Het oude hoofdgebouw van de Kempische steenkoolmijnen is omgevormd tot een groen bedrijvencomplex. In het bezoekerscentrum maak je een wandeling doorheen de tijd. Je start bij het mijnverleden en eindigt bij de toekomst op het vlak van energie en materialen.
www.greenville.be

Kasteelbrouwerij Ter Dolen

Een kasteelbrouwerij die op ambachtelijke wijze en met grote passie ‘Ter Dolen ‘ brouwt. Hier proeft de patroon zijn bier nog dagelijks om de kwaliteit te garanderen. Op het terras of in het authentieke brouwerijcafé kan je genieten van een ter plaatse gebrouwen biertje en een heerlijk stukje Ter Dolen-kaas. In het weekend zijn er regelmatig rondleidingen. Of ontsnap uit de nieuwe escape room in het kasteel!

www.terdolen.be

Royal Limburg Golf
Een balletje slaan in een prachtige omgeving, tussen de heide: dat kan bij Royal Limburg Golf. Ook een dagje golfen is mogelijk.
http://klgc.be