Realisaties | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Ontdek de streek

Wijersfonds

Realisaties

 

Het Wijersfonds zamelt geld in om het prachtige landschap van De Wijers te beschermen en te versterken. Bewoners, verenigingen, instellingen of ondernemingen uit de streek gaan zélf aan de slag om het land van 1001 vijvers te verbeteren. 

 

Deze projecten werden al gerealiseerd dankzij het Wijersfonds. Dankzij jouw steun kunnen we nog meer van deze mooie initiatieven steunen.

 

Doe hier een gift

 

Meer natuurbeleving en biodiversiteit in 't Weyerke

 

 

De bewoners van Dienstencentrum 't Weyerke gingen zelf aan de slag om hun domein om te toveren tot een waar bijen-, vlinder- en vogelparadijs. Met de juiste struiken, bloemenweides en tal van dierenhuisjes kunnen deze mensen met een beperking eindelijk in contact komen met de natuur, op een veilige manier. Tegelijk zorgen ze zo voor meer biodiversiteit in De Wijers, en vormen ze een stapsteen tussen verschillende natuurgebieden!

 

Geef mensen met een beperking toegang tot natuur

 

 

Insectenweide en buitenklas voor de lagere school

 

 

Het Zoete Magazijntje en Basisschool De Horizon uit Zonhoven sloegen de handen in elkaar voor het maken van een buitenklas en zoete insectenweide. De school heeft immers geen groene speelomgeving ter plaatse. De kinderen plantten bijen- en vlinderplanten, maakte mini-vijvertjes en plaatsten tal van dierenhuisjes. Win-win: meer natuur in de buurt van het ijssalon en de ideale manier om leerlingen van de lagere school in contact te brengen met natuur en De Wijers.

Geef kinderen groeikansen

Een Vredesbos voor de buurt

 

 

Een plek waar jong en oud kunnen ontspannen, spelen en leren in de natuur. En dat in de eigen buurt. Dat is het Vredesbos in Houthalen-Oost. Waar ooit een ontoegankelijke weide tussen de huizen lag, komt nu een park voor de hele buurt, met een Tiny Forest en speelelementen. Zodat kinderen terug kunnen ravotten in 't groen en oudere buurtbewoners tot rust kunnen komen in een groene omgeving.

 

ZORG VOOR MEER GROEN IN DE BUURT

Nestcamera's om vogels live te volgen

 

 

 

Dankzij het Wijersfonds kon de vogelringgroep nieuwe nestkasten mét nestkastcamera's plaatsen op Domein Bovy. Zo kunnen de ringgroep én de bezoekers live het broedproces volgen van ijsvogels, kerkuilen en mezen. Volg ze hier live!

 

Help de vogels in De Wijers

 

 

De Wijers heeft jouw steun nodig. Samen laten we De Wijers elke dag een beetje groeien, zodat ook onze kinderen nog kunnen genieten van deze unieke streek.

Doe hier een gift of stort op het rekeningnummer van de Koning Boudewijnstichting BE10 0000 0000 0404 met mededeling: +++ 623/3704/60085 +++

 

Giften boven de € 40 krijgen een fiscaal attest.