Hommelwandeling Schulensmeer en Schulensbroek | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Agenda

Hommelwandeling Schulensmeer en Schulensbroek

© Natuurpunt

We gaan tijdens de Week van de Bij samen op zoek naar hommels. Je maakt op deze wandeling kennis met onze pluizigste wilde bijen en leert heel wat over hun levenswijze en hun link met bepaalde planten. Dat het belangrijke bestuivende insecten zijn wist je waarschijnlijk al, maar had je al van de lang-tongen en kort-tongen gehoord? Ook leren we je hoe je de verschillende soorten hommels kan herkennen. Na deze wandeling zullen de steenhommel, akkerhommel of boomhommel geen mysterie meer voor je zijn ... en wie weet krijgen we zelfs een zeldzamere soort te zien!

Tot nu toe zijn er in het Schulensbroek 10 hommelsoorten waargenomen. Dat is al meer dan gemiddeld! Bovendien komen er ook zo’n 108 soorten wilde bijen in het gebied voor, dat is best straf.

Benieuwd welke hommels er voorkomen? De zeldzame veenhommel komt er voor, maar is al enkele jaren niet meer gemeld. Een soort die wellicht onterecht nog niet is waargenomen is vierkleurige koekoekshommel, het is de broedparasiet is van weidehommel. Wil je mee op hommeljacht, schrijf je dan zeker in en ga mee op zoek.

Praktische info

terug