Agenda
Cursus Wildplukken doorheen de seizoenen (zaterdagen)

© Natuurpunt
Onze natuur heeft heel wat eetbaars te bieden en elk seizoen heeft zo zijn eigen lekkernijen. Wil jij graag weten welke wilde planten je kan eten en hoe je ze kan omtoveren tot een lekkere en gezonde maaltijd? Dan is deze jaarcursus iets voor jou!
Tijdens deze opleiding leer je hoe je wilde eetbare planten herkent, hoe en waar je ze kan oogsten en hoe je ze kan gebruiken in de keuken. Maar ook waarvoor je ze kan inschakelen in het huishouden of als verzorgingsproduct. Je komt meer te weten over hun smaak, voedingswaarde en heilzame eigenschappen. Ook staan we stil bij giftige planten, waar je op moet letten bij het plukken en hoe we op een duurzame manier kunnen oogsten uit de natuur.
We maken iedere les enkele bereidingen die we tijdens de les opsmikkelen of mee naar huis nemen. Wat dacht je van een onkruidpesto, een brandnetelzalf of een wasmiddel van paardenkastanjes? Kom mee op deze zinnenprikkelende tocht waarbij we genieten van de natuur en alles wat erin voorhanden is! Ontdek wilde recepten om je tafel mee op te fleuren en leer hoe je meer duurzaam en zelfvoorzienend kunt leven!
Deze opleiding wordt gegeven door biologe en wildplukster Ilse Plessers van Find Your Nature.
Wanneer:
Zaterdag 23 maart 2024 (13u-17u)
Zaterdag 27 april 2024 (13u-17u)
Zaterdag 25 mei 2024 (13u-17u)
Zaterdag 22 juni 2024 (13u-17u)
Zaterdag 7 september 2024 (13u-17u)
Zaterdag 5 oktober 2024 (13u-17u)
Inschrijven?
Inschrijven is enkel mogelijk voor de volledige cursus. Het is niet mogelijk aparte lesdagen te volgen.
Je inschrijving is pas geldig zodra we de volledige betaling hebben ontvangen.
Wees snel want er is slechts plaats voor 15 deelnemers.
- De cursus omvat 6 lessen van 4 lesuren
- Min. 10 en max. 15 deelnemers per cursus
- Inbegrepen: cursusteksten, proeverijen, materialen en vele recepten
- Vanaf 16 jaar
Kostprijs:
325 euro als je lid bent van Natuurpunt, 365 euro voor niet-leden.
Inbegrepen: cursusteksten, proeverijen, materialen en vele recepten.
Praktische info
terug