Erfgoeddag 'Thuis' - Verhalen van de Slagmolen | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Agenda

Erfgoeddag 'Thuis' - Verhalen van de Slagmolen

© Natuurpunt

Ze zijn stilaan aan het verdwijnen: authentieke plekken waar je kennissen kan ontmoeten, rustig een boek kan lezen, de uitbater kent en waar toevallige ontmoetingen vriendschappen worden.

Café ‘de Slagmolen’ in Genk sloot in 2010 na 54 jaar de deuren en was eigendom van cafébaas Renaat Huygen. Een plezante plek om te vertoeven waar er werd gelachen, gefeest maar vooral waar iedereen elkaar kende. Het beste café van Genk? Geen twijfel mogelijk, want het beste café is dat waar klanten zich thuis voelen. 

Geroemd waren Renaat zijn specialiteiten zoals de ‘hitskiehs’ of kipkap, zijn goulashsoep en Boekweitkoek met spek. Loopt het water je al in de mond? Wees vanaf 13.00 u. welkom in de Buitenbar aan de Slagmolen en smul van de overheerlijke Boekweitkoek met spek. De boeiende lezing over authentieke verhalen van de Slagmolen start om 14.00 u.

Heb je zelf leuke anekdotes en foto's over de Slagmolen, het café of aan het zwembad? Mail dit naar bc.dematen@natuurpunt.be en we maken er iets leuks van.

Praktische info

terug