Aanbod detail | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Beleven & ontdekken

Wij en De Wijers - scholen

Wijergidsen

Het educatief project “Wij en De Wijers” biedt een mooie leidraad om op een projectmatige manier een mooie omgeving – De Wijers – niet ver van jouw school te ontdekken.

Bij het binnenkomen van het klaslokaal doen de leerlingen een merkwaardige ontdekking op één van de banken: een soort boek met een wel heel bijzondere kaft. Juf/meester/directeur vond dit boek bij het opruimen van de bibliotheek/de zolder/de berging/de kelder van de school. Het zat helemaal weggezakt achter een stapel andere boeken/verstopt in oude dozen.

De leerlingen zijn meteen nieuwsgierig …
Opdracht voor de leerlingen: het dagboek vervolledigen met de ontbrekende foto’s zodat iedereen weer kan genieten van het originele dagboek.

Het educatief project “Wij en De Wijers” is opgebouwd aan de hand van de techniek ”Verhalend ontwerpen” of ”Storyline approach”, waarbij leerlingen een onderdeel uitmaken van het leven van de dagboekschrijver: ze krijgen een uitdaging aangeboden in de vorm van het aanvullen van foto’s en andere creaties in zijn/haar dagboek. Bij het aangaan van het engagement leren ze kijken door de ogen van een bestaand personage.
Wij en De Wijers is een educatief pakket waar je samen met je klas verschillende dagen of weken, verspreid in de tijd, kan aan werken. Je doorloopt dit pakket in hoofdzaak op school, maar één of meerdere bezoeken aan De Wijers doorheen het traject, al dan niet onder begeleiding van een gids wordt absoluut aangeraden.

Beschikbaar materiaal (gratis):
- het stukje dagboek dat gevonden wordt op school
- een handleiding voor leerkrachten

Je kan een gids boeken voor het bezoek aan De Wijers door contact op te nemen met de toeristische dienst van jouw gemeente.

 • Aanbieder
  Alle partners van De Wijers - www.dewijers.be
  Provinciaal Natuurcentrum
  Craenevenne 86
  3600 Genk
  011 26 54 97
 • Locatie:
  Demerstrand Diepenbeek
  Dauteweyers Diepenbeek
  Slagmolen Genk
  Heempark Genk
  Bokrijk
  Domein Kiewit
  Abdijsite Herkenrode
  Platwijers
  Domein Bovy Heusden-Zolder
  Domein Kelchterhoef Houthalen-Helchteren
  Domein Hengelhoef Houthalen-Helchteren
  Ten Haagdoorn Houthalen-Helchteren
  Bezoekerscentrum Schulensmeer Lummen
  Schulensbroek Lummen
  Heidestrand Zonhoven
  De Teut Zonhoven
  Viskwekerij Vandeput Zonhoven
 • Prijs
  € 25,00
 • Duur
  Meerdere (project)weken tijdens schooljaar
 • Gids
  ja
 • Graad
  Basisonderwijs 2de graad
 • Periode
  01/09 - 30/06