Nieuw: kajakken in Herkenrode | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Ontdek de streek

Nieuws

Nieuw: kajakken in Herkenrode

 

 

De Abdij van Herkenrode is een beleving rijker. Sinds deze zomer kan je komen kajakken op de Demer en genieten van een prachtige tocht op het water. Bekijk het Engels Park vanaf het water en ontdek hoe groen de oevers van de Demer zijn!

 

Vertrekken doe je aan de in- en uitstapplaats achter de Infirmerie in Herkenrode. Daar kan je een 1- of 2-persoons sit-on-topkajak, inclusief peddels en zwemvest huren dankzij het gloednieuwe Paddle Share systeem van Peddelsport Vlaanderen.

 

Paddle Share is een self-service automaat waarin je kajak staat gereserveerd. Hieruit haal je dus zelf de kajak en start je de tocht richting Kuringen. Je krijgt een kajak telkens voor 2,5 uur ter beschikking. Uiteraard kies je zelf hoe lang je het water op wil. Een tochtje naar het uiterste punt van de route duurt gemiddeld een uur. Hierdoor heb je voldoende tijd om in alle rust te genieten van de natuur. Nadien ben je weer op het vertrekpunt en stop je de kajak weer netjes in de Paddle Share automaat. Vrij kajakken met eigen materiaal of uitstappen onderweg is hier niet toegestaan uit respect voor de natuur langs de Demeroevers.

 

peddelroute

Paddle Share werkt met digitale sloten. Je hebt een opgeladen smartphone (Apple of Android) nodig om het slot te kunnen openen en sluiten. Na het reserveren ontvang je informatie hoe je het slot opent, tips & tricks over het kajakken/suppen en waar je wel of niet mag peddelen.

 

Dit toeristisch hefboomproject van Peddelsport Vlaanderen en Herita is mede mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van Toerisme Vlaanderen en de Stad Hasselt.

 

 

 

 

 

Praktisch

De peddelroute is geopend van 1 juli tot 31 maart, enkel toegankelijk via het Paddle Share systeem. 

Je huurt de kajak voor 2,5 uur

1-persoonskajak € 25, 2-persoonskajak € 32

Adres: Abdij van Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, Hasselt (achter de infirmirie)

 

Info & reserveren