Picknicken | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Beleven & ontdekken

Natuurbeleving

Picknicken

 

picknick

 

Wat is er zaliger dan een mooi plekje, een heerlijk zonnetje en een lekker gevulde picknickmand die je samen met familie of vrienden kan oppeuzelen. Je kan in De Wijers picknicken op deze originele plekjes:

 

Domein Kelchterhoef

Domein Kelchterhoef, een prachtlocatie met adembenemende picknickplekjes! Nestel je bijvoorbeeld op de rustgevende boombank of lunch op het water, tussen het riet op het picknickeiland. Je moet wel met de voetjes door de vijver om er te geraken. Liever op het droge? Kies één van de vijf kleurrijke kunstsofa’s of vlij je neer op het gras naast de vijver.
Bestel vooraf je rijkgevulde picknickmand met overheerlijke producten. Goede vrienden en een picknickdekentje breng je zelf mee.

 

Kelchterhoefstraat
    Houthalen-Helchteren

Domein Kiewit

Verspreid over het domein vind je tientallen droomplekjes voor je smakelijke picknick. Spreid je eigen deken op het malse gras of schuif gezellig aan bij een van de vele picknicktafels.

Putvennestraat 108
    Hasselt

Domein Bokrijk

Spelen is leuk, maar van al dat spelen krijg je grote honger! Picknicken kan je op één van de vele banken in de speeltuin .

Bokrijklaan 1
Genk

Domein Hengelhoef

Aan het gezellige bezoekerscentrum van natuurvereniging Limburgs Landschap vzw kan je in alle rust picknicken en iets drinken. Bezoekerscentrum Hengelhoef van Limburgs Landschap vzw  is open tijdens wandelingen en activiteiten van 13u30 tot 17u30 (van 1/11 tot 20/3).
Vanaf april tot oktober is het eveneens open op woensdag, donderdag, vrijdag en zondagnamiddag. Telkens van 13u30 tot 17u30. In juli en augustus is het ook open op dinsdagnamiddag.

Hengelhoefdreef 6
    Houthalen-Helchteren

Wild- en wandelpark Molenheide

Sta oog in oog met herten en reeën. Snuif de geur op van dennennaalden. In dit wandelpark van 100 ha kan je genieten van de natuur en van een picknick op de daarvoor voorziene plaatsen.

Molenheidestraat 5
    Houthalen-Helchteren

Molenvijverpark

Enkele mooie plekjes in het Molenvijverpark werden omgetoverd tot ‘Camp Carré’: belevingsvolle picknickplekken die de natuur, ‘slow time’ en sociale contacten centraal zetten. Je kan hier in groep een gezellige BBQ houden aan een design picknicktafel. Wil je liever niet zelf met eten en materiaal sjouwen? Bestel dan één van onze picknickmanden, boordevol Genkse (multi)culinaire specialiteiten.

Molenstraat 68
    Genk

 

Slagmolen

Langs de Stiemerbeek, aan de idyllische Slagmolen, kan je in alle rust picknicken. Wil je liever niet zelf met eten en materiaal sjouwen? Bestel dan één van onze picknickmanden, boordevol Genkse (multi)culinaire specialiteiten.

Slagmolenweg
    Genk

Park Den Dijk

Na een heksig-leuke wandelzoektocht met Lotje kan je in het idyllische wandelpark Den Dijk  picknicken op de daarvoor voorziene plaatsen.

Dijkbeemdenweg
    Zonhoven

 

Heempark

Er zijn verschillende mogelijkheden om te picknicken in het Heempark. Naast de openluchtklas of overdekte zithoek zijn er nog banken en picknicktafels voorzien aan de tuinen en aan de speeltuin.
Of waarom niet gewoon een deken op het gras leggen?

Hoogzij 7
    Genk

Demerstrand

Hier kan je niet alleen sporten, maar ook heerlijk picknicken in het gras of aan de tafels rondom de speeltuin, die helemaal in het teken van water staat.

Stationsstraat
    Diepenbeek

 

Schulensmeer

Voor velen betekent het Schulensmeer vooral rust. Je vergeet er al vlug het jachtige leven van elke dag. Hier kan je heerlijk picknicken, gewoon je dekentje meenemen en genieten!

Demerstraat 60
    Lummen

Thor Park

In een uniek landschap van mijnterrils, vijvers en zand kan je hier picknicken in een prachtig kader.

André Dumontlaan 67
    Genk

 

 

Domein Bovy

Gezellig picknicken in de nabijheid van dierenweide: altijd een goed idee!

 

Galgeneinde 22

    Heusden-Zolder