5x romantische dates in De Wijers | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Ontdek de streek

Nieuws

5x romantische dates in De Wijers

 

 

valentijn

 

Op Valentijn hangt er romantiek in de lucht. Ook in De Wijers! Ben je nog op zoek naar een origineel Valentijn-idee? Wij geven je vijf tips voor een romantische date in het land van 1001 vijvers...

 

Romantische avondwandeling in Herkenrode

 

Herkenrode

 

Nodig je liefste uit voor een sfeervolle avondwandeling op 16 februari in Abdijsite Herkenrode. Volg de sfeervolle lichtjes voor een romantische wandeling van zo'n 4 km in het donker. Onderweg kan je even op adem komen bij een hapje en een drankje.

 

Schrijf je hier in (tot 13 februari)

 

 

Samen kikkers en padden aan een lief helpen

 

pad

 

Wat is er romantischer dan jullie liefde delen met anderen? Misschien wel met de kikkers en padden van De Wijers? Met de warmere temperaturen zijn onze amfibieën aan de grote oversteek begonnen, op zoek naar water om zich in voort te planten. Oftewel: op zoek naar een lief. En jullie kunnen hen helpen door hen veilig de straat over te helpen. En wie weet brengt dit jullie wel in romantische stemming…

Vind hier een overzetactie bij jou in de buurt

 

 

 

Vogelen in De Maten

 

Futenbalts

 

Ook de vogels in De Wijers voelen de lente in de lucht en gaan stilaan op zoek naar een partner. Maak samen een romantische wandeling in De Maten en laat je in de vogelkijkhut inspireren door de sierlijke paringsdans van de futen op de vijvers of de baltsroep van de vele verschillende vogels… Vergeet zeker je verrekijker niet!

 

Ga vogelen in De Maten

 

  

Een tour d'amour in Kelchterhoef

 

kelchterhoef

 

Misschien wel een van de meest idyllische plekjes voor een romantische fotoshoot is Kelchterhoef. Met de vele knuppelpaadjes, wiebelbrugjes en gezellige bankjes is dit de perfecte romantische wandeling. Zeker nu je in februari de ‘Tour d’amour’ kan doen. Onze tip? Vertrek in de late namiddag en geniet van een bijzondere zonsondergang. Sluit af met een picknick op het eiland in de vijver (zorg wel dat je laarzen bij hebt om er te geraken) of een etentje bij kaarslicht in de Abdijhoeve.

 

Picknick in Kelchterhoef  of volg de

Tour d'amour

 

 

Wijers-liefde vanuit je luie zetel

 

kerkuil

 

Geen zin om het koude weer te trotseren? Geniet van pure romantiek vanuit je luie zetel en volg 24u/24u live hoe de vogels op Domein Bovy hun liefdesnestje inrichting via onze birdcams. Er zijn camera’s bij de meesjes, de kerkuilen en de ijsvogels. Laat dan ook even je hart spreken en schenk wat liefde aan De Wijers door een gift te doen in het Wijersfonds.

 

Bekijk de livestream van onze birdcams

 

 

Foto's: Abdijsite Herkenrode, Maurice Dekens, Jasper Jacobs