Te land | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Beleven & ontdekken

Actie & plezier

Te land

actie in De Wijers

Ruiteren

Het Limburgse ruiterroutenetwerk doorkruist De Teut, Ten Haagdoorn en Kelchterhoef. Stel hier  zelf je route samen!

 

 

Demerstrand

Het Demerstrand in Diepenbeek is er niet alleen voor alle sporters – je kan er tennissen, voetballen, joggen, skaten en nog veel meer – er is ook een gloednieuwe speeltuin die helemaal in het teken van water staat!

Stationsstraat, 3590 Diepenbeek

 

 

Circuit Zolder

Scheur na een verplichte instructie met je eigen wagen of motor over het voormalige F1-circuit . Op sommige avonden palmen fietsers het circuit in. Een geleide wandeling neemt je mee achter de schermen. Verder vind je er het business center en wielerschool.

Terlaemen 30, Heusden-Zolder

www.circuit-zolder.be

 

 

Off Road Segway Experience

Verken De Wijers, rechtstaand op een segway. Een begeleider is van begin tot einde bij je. Op een korte initiatie leer je hoe je het toestel stuurt door naar voren en achteren te leunen.

Vrunstraat 157, Heusden-Zolder
www.iventura.be


Saraland

In ‘Saraland’ kan je lekker gaan zwemmen in Aquapolis of spelen in indoor speelparadijs Kids Valley. Aanrader is indoor minigolf ‘De Mijn’, die je onderdompelt in het Limburgse mijnverleden.

Molenheidestraat 31, Houthalen-Helchteren
www.saraland.be

 

 

Domein Kelchterhoef

Bij WAC Limburg kunnen de echte avonturiers kiezen uit een uitdagend touwenparcours, klimbomen, pamperpaal of ziplines. Of kies voor een stevige mountainbiketocht in de omgeving van Kelchterhoef. Nog meer actie? Ook paintball behoort tot de mogelijkheden.

Binnenvaartstraat, Houthalen-Helchteren
www.waclimburg.be
www.paintballarena.be


Action Park

Onder begeleiding van een ervaren monitor beleef je een spannende dag op het touwenparcours, de death ride, het waterparcours, de klimmuur, de BMX-piste, de speleobox, het mountainbikeparcours, de brandweerpaal, de boogschietstand…

Iedereen mag gratis op het BMX-parcours, het mountainbikeparcours, het skatepark, het beachvolleybalveld of het oriëntatieparcours op voorwaarde dat de terreinen vrij zijn. Breng dan wel je eigen materiaal mee. De oriëntatiekaarten koop je in het sportcentrum.

Tulpinstraat 42, Hasselt
www.hasselt.be/nl/action-park

 

 

De Goei Wei

Trudie & Gerard staan klaar om - samen met jou - méér kracht en energie uit de natuur te halen. In het creatief ingerichte klank- en belevingsbos beweeg je je op een speelse manier door de natuur. Het voelpad met korte-zinnenwandeling en contactplekken zorgen ervoor dat je bewuster aanwezig bent. Regelmatig zijn er optredens, workshops en andere bewustmakende activiteiten.

'Op De Goei Wei' is toegankelijk voor iedereen, na afspraak. De activiteiten kunnen worden aangepast voor personen met dementie. 

Er is ook een mini-camping met speelweide voor één familie.
 Weidestraat 9, Houthalen-Helchteren

Facebookpagina De Goei Wei