Nieuw: wildplukpad en natuurloop in Kelchterhoef | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Ontdek de streek

Nieuws

Nieuw: wildplukpad en natuurloop in Kelchterhoef

 

wildplukpad

 

Zondag 16 juni openden in Kelchterhoef (Houthalen-Helchteren) twee nieuwe belevingsroutes: een wildplukpad voor de snoepers onder ons en een sportieve natuurloop.

 

Park met smaak

Het nieuwe wildplukpad past binnen de Parken met smaak, waar ook Domein Bovy in Heusden-Zolder deel van uitmaakt. De moderne mens is het een beetje uit het oog verloren, maar de natuur heeft heel wat lekkers te bieden. Met het dit wildplukpad willen de gemeente Houthalen-Helchteren en Regionaal Landschap Lage Kempen mensen terug in contact brengen met wilde, eetbare planten.

Verspreid over het 3,5 kilometer lange wildplukpad staan 12 infobordjes met weetjes over het culinaire en medicinale gebruik van bomen, struiken en kruiden. Aan het vakantiecentrum De Bosberg werd de speeltuin aangevuld met eetbaar speelgroen en achter hoeve Mieneke kan je proeven van wilde bosplanten in het bostuintje. Het wildplukpad vertrekt aan de Abdijhoeve. Met de overzichtelijke kaart volg je de route en de verschillende planten onderweg. Op zoek naar lekkere receptjes? Scan de QR-codes op de infobordjes of ga naar www.parkenmetsmaak.be

 

Natuurloop

Ook aan de sportieve bezoekers van Kelchterhoef werd gedacht. Vanaf 16 juni kan je via de nieuwe natuurloop joggen op dit loopparcours dat volledig in de natuur ligt. Het is een unieke gelegenheid om als sporter dichter bij de natuur te komen en te genieten van al haar schoonheid.

De natuurloop biedt drie verschillende afstanden, zodat zowel beginnende joggers als bedreven hardlopers aan hun trekken komen.
Deze nieuwe natuurloop is het resultaat van een mooie samenwerking tussen het Agentschap voor Natuur en Bos, Sport Vlaanderen en het Gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren.
De verschillende routes kan je hier downloaden