Aanbod detail | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Beleven & ontdekken

Wij en De Wijers – Dagboek van Jef Eersels (Diepenbeek) - scholen

Wijergidsen

Laat je leerlingen kennismaken met De Wijers, een gebied waar geschiedenis, natuur en erfgoed hand in hand gaan en dit aan de hand van het Dagboek van Jef Eersels uit Diepenbeek.

Volgens de techniek van het “verhalend ontwerpen” gaan de leerlingen op zoek naar informatie over de eigenaar van een geheimzinnig dagboek en zijn of haar omgeving. Het lespakket “Wij en De Wijers” bestaat uit verschillende episodes om in de klas mee te werken en één of meer uitstappen in De Wijers. De leerlingen duiken in het dagboek en het leven van historische figuren uit De Wijers. De verhaallijn van het pakket geeft de leerlingen een houvast en biedt tegelijkertijd uitdaging. Deze uitdaging kunnen ze bovendien alleen als groep aanpakken.

STAP 1: materialen aanvragen door dit inschrijvingsformulier in te vullen.

STAP 2: traject (5 episodes) starten: je kiest zelf of je dit met je klas concentreert op één week of meerdere projectweken. Wanneer je je pakket afhaalt, spreek je af wanneer je ongeveer je bezoek aan De Wijers inplant.

STAP 3: Episode 6: traject afsluiten met een leuk toonmoment.

Het lespakket is gratis af te halen. Bij bezoek aan De Wijers met gids betaalt u de kostprijs van de gids (zie op stap met de Wijergids + locatie).

 • Aanbieder
  Toerisme Diepenbeek - www.diepenbeek.be/contact/24/toerisme
  GC DE PLAK
  Servaasplein 14
  3590 Diepenbeek
  011 491 900
 • Prijs
  € 0,00
 • Duur
  Meerdere (project)weken tijdens schooljaar
 • Gids
  ja
 • Graad
  Basisonderwijs 2de graad