De 9 mooiste fotolocaties in De Wijers | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Ontdek de streek

Nieuws

De 9 mooiste fotolocaties in De Wijers

 

communiefoto's

Abdijsite Herkenrode © Nele Reumers

 

 

Ben je nog op zoek naar originele locaties voor je communiefoto’s? Wij verklappen je de 9 mooiste plekjes in De Wijers.

Romantische prieeltjes
‘Fietsen door het water’ of de plankenpaden op Domein Kiewit zijn een must. Of ga terug in de tijd in het openluchtmuseum? Erg mooi zijn de duiventoren, met een prachtig platform aan de vijvers of het arboretum met romantische brugjes en prieeltjes. Liever speels? De dieren, speeltoestellen of een reusachtig vogelnest op Domein Kiewit staan garant voor vrolijke foto’s!

 

Poseren op het water
Water troef in Kelchterhoef. Poseer op de wiebelbrug over de abdijvijver of sta in het midden van de vijver op het plankenpad. Droom weg op de boom-droombank of de kunstsofa’s. Op de groene route en in de speeltuin zorgen uitdagende speeltoestellen voor speelse communiefoto’s. De kastanjedreef geeft dan weer een romantische toets aan je kiekjes.

Speelse plaatjes
Flaneer over het lange plankenpad op de vijver, klim in de rietstengels, speel op de speeltuin of poseer langs kunstige hazen en herten: het kan allemaal op Domein Bovy . In de Bistro staan koninklijke zetels op je te wachten (wel even toestemming vragen).

Prachtig panorama
Een bijzonder plekje is de Kluis. Neem een foto met het kasteel en de vijvers van Terlaemen  op de achtergrond of kies voor een serene look aan de stille Kluis. Je moet er wel een stevige klim voor over hebben.

Coole waterfoto's
Het grootste kunstmatig meer van Vlaanderen , dat kan alleen maar prachtige foto’s opleveren. Balanceer op de steigers bij de bootjes, poseer bij de bloeiende sleedoorns of kijk dromerig uit over het water. Of huur een kayak of sup en maak spectaculaire actiefoto’s op het water. Tip: de ochtend- en avonduren zorgen hier voor extra sfeervolle beelden!

 

Duik in het mijnverleden

De oude mijngebouwen van C-mine, Thorpark of ZLDR Luchtfabriek geven je foto's een stoere industriële look. Hier moet je wel eerst toestemming vragen.

 

Statige abdij en kruidentuin

Abdijsite Herkenrode heeft alles in huis voor originele foto's: een monumentale abdij, een oude kapel en leuke tuinkamers in de kruiden- en inspiratietuin.

 

Puur natuur

Als je écht helemaal tussen het riet en de vijvers wil duiken, dan kan dat in Wijvenheide . Blijf wel op de paden om de dieren, die momenteel aan het broeden zijn, niet te storen. Ook de uitkijktoren en de brugjes op de oranje wandelroute leveren mooie kiekjes op.

 

Boombrug

In Diepenbeek vind je mooie speelse elementen op de wandelroutes die vertrekken aan het Demerstrand . De boombrug over de Demer hoort daar zeker bij. Ook op de speeltuin en in het speelbos aan het Demerstrand kan je mooie foto's nemen.

 

Op www.dewijers.be vind je nog veel meer mooie plekjes. Veel succes met de fotoshoots. Laat je de plekjes proper achter?