7 heerlijke wandelterrassen in De Wijers | De Wijers - Land van 1001 vijvers

Ontdek de streek

Nieuws

7 heerlijke wandelterrassen in De Wijers

 

koevert kiewit

Domein Kiewit

 

 

Eindelijk: de zon is weer van de partij en de horeca is terug open. We kunnen dus weer een deugddoend terrasje doen na een wandeling of fietstocht in De Wijers. Wij geven je alvast wat inspiratie.

 

1. Op de boerderij

Domein Kiewit wordt in de volksmond de 'Kinderboerderij' genoemd en die naam heeft het verdiend. Je vindt er heel wat boerderijdieren: ideaal voor een wandeling met de allerkleinsten. Vanuit Domein Kiewit kom je met de oranje route ook nog langs Fietsen door het Water en tal van vijvers. Het terras van taverne Koe-vert ligt op het binnenplein, met zicht op de speeltuin, om je kinderen in het oog te houden. Koe-vert is een tewerkstellingsproject voor langdurig werklozen. In de zelfbediening vind je vooral bio, lokale en fair-trade producten.

 

2. In de Limburgse Provence of binnen abdijmuren

Een wandeling over Abdijsite Herkenrode dompelt je helemaal onder in de geschiedenis van de Cisterciënzerinnen, die mee aan de oorsprong lagen van de vijvers in De Wijers. Aan de oude Paardenstallen vind je een ruim terras, waar je uiteraard een Herkenrode-bier kan drinken. Wandel over de abdijsite richting Lavendelhoeve en je komt terecht in een prachtige lavendeltuin met overdekt terras. Als de lavendel in de zomer bloeit, waan je je even in de Provence. De gele route combineert het beste van de twee werelden.

 

3. Domein Bovy

Een groot wandelpark met een pad over de vijvers, boerderijdieren en een grote speeltuin: dat is Domein Bovy. Ga op stap met Martin de IJsvogel of volg de groene route voor een pittige klim naar de Kluis van Bolderberg met een prachtig uitzicht. Dan heb je bij terugkomst op het domein dat terrasje zeker verdiend!

In Bistro Bovy eet je supervers, met groenten, fruit en vlees uit eigen bio-tuin en boerderij.

 

4. Van hoeve tot hoeve

De witte, recent gerenoveerde abdijhoeve lonkt al als je in domein Kelchterhoef aankomt. Het gezellige terras op de binnenkoer is dan ook een uitstekende afsluiter voor je wandeling over het domein, waar vlonderpaden en wiebelbrugjes je over de vijvers gidsen. Halverwege kom je het terras van Hoeve Jan tegen met uitzicht op de grote natuurlijke speeltuin in het groen.

 

5. Zonsondergang aan het meer

Het meest adembenemende zicht heb je misschien wel aan het prachtige Schulensmeer. Terwijl vissers hengelen en surfers hun kunstjes tonen, spot je honderden watervogels op het meer. Na je wandeling installeer je je op het terras van 't Vloot en kan je genieten van de zonsondergang boven het water. Een klein beetje vakantie in eigen land.

 

6. Aperitieven aan het kasteel of bij de boswachter

Domein Hengelhoef doet je misschien denken aan een subtropisch zwembad, maar je kan er ook prachtig wandelen tussen de bossen en de vijvers. Vertrek aan de parking van Kasteel Engelhof, waar je in de zomermaanden heerlijk kan vertoeven op de zomerbar aan de binnenkoer van het kasteel. Of schuif aan bij het natuurlijke terras van het bezoekerscentrum van Limburgs Landschap in het oude boswachtershuisje, midden tussen de moestuin en de boomgaarden.

 

7. Sportief pintje

Aan Knooppunt 100 staat sport centraal. Het café ligt immers aan de sporthal van het Demerstrand in Diepenbeek en er valt altijd wat te beleven. Je wordt na je wandeling of boomkikkersafari in de Dauteweyers warm welkom geheten op het terras aan een speeltuintje voor de allerkleinsten. Even verderop op het domein ligt een veel grotere speeltuin.

 

Geniet van je wandeling. De wandelroutes vind je hier. Of koop de handige streekkaart met een overzicht van alle routes in De Wijers.

 

Bestel de streekkaart